27 d’abr. 2009

“Junts podem. Televisió sense fronteres. Per TV3 al País Valencià”

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha confirmat l’hora i el lloc de la manifestació que té lloc any rere any per commemorar la batalla d’Almansa, en la que els valencians perderen l'identitat i l'autogovern, que atorgaven els furs, derogats en benefici del decret de nova planta gràcies a la victòria de les tropes borbòniques en detriment de les austriacistes.

La manifestació d’aquest any es celebrarà el 9 de maig a València, els motius oficials de perquè no és celebra el mateix dissabte 25 d’abril es desconeixen. Encara que se rumoreja que pot ser siga per que la pasqua cau en eixos dies i és té por a que això afecte a l’assistència. Per segon any consecutiu s’aprofita la manifestació per fer pressió als estaments polítics per que alliberen les retransmissions de TV3 al País Valencià.

Els tradicionals concerts es celebraran a l'aparcament del CAMPUS de Tarongers de la Universitat Literària i comptaran amb la presència de Berri Txarrak, Pirat’s sound sistema, Sva-ters, Aramateix i el grup guanyador del concurs “Amplifica’t”.